Bach Bloesemremedie Chicory

[vc_row][vc_column][vc_column_text]

Wil je anderen liefde en zorg geven zonder iets terug te verwachten? Gebruik je soms ziekte of tranen als chantagemiddel om druk uit te oefenen op anderen? Heb je last van zelfmedelijden? Kun je slecht alleen zijn of vind je het moeilijk om anderen los te laten? Ben je manipulerend en bezitterig naar anderen? Vind je de partners van je kinderen nooit goed genoeg? Voel je je snel afgewezen of benadeeld? Vind je het moeilijk om te vergeven en vergeten? Ben je kritisch, bemoeizuchtig en zeur je vaak?

Uitspraken van iemand met een tekort aan Chicory, kunnen zijn:

  • “Ik heb alles voor je gedaan, hoe kun je me dit aandoen?”
  • “Ik lever alleen kritiek, omdat ik het zo goed met je voor heb.”
  • “Niemand waardeert mij!”
  • “Ik zal van je houden als…….”

In positieve zin, zijn het zorgzame, liefdevolle en hulpvaardige mensen. In negatieve zin, kunnen ze echter dwingend, egoïstisch, hysterisch en veeleisend worden, als het niet gaat, zoals zij het bedacht hebben. Vaak is er een innerlijke leegte, ontstaan in een jeugd zonder veel liefde. Dit “zwarte gat” moet dan opgevuld worden door bevestiging en sympathie vaan anderen. En als dit niet op een positieve manier kan, dan maar op een negatieve manier.

Als je de Bach remedie Chicory neemt, voel je onvoorwaardelijke liefde voor anderen en gun je de ander de ruimte zijn/haar eigen leven te leiden. Je hebt anderen niet meer nodig om te bevestigen dat je het waard bent om van te houden.

Bach Bloesems bij kinderen

Ook zijn er veel kinderen die baat kunnen hebben bij Bach Bloesemremedie Chicory. Het zijn vaak kinderen die graag in de schijnwerpers staan en houden van applaus. Ze voeren toneelstukjes en dansjes op en dwingen hun ouders en visite om naar hen te kijken. Krijgen ze hun zin niet, dan gaan ze mokken, zeuren en dwarsliggen.

Chicory kan ook gebruikt worden bij kinderen die slecht slapen en hun ouders claimen om bij ze te blijven. Ze leren dan om meer op zichzelf te vertrouwen.

Bach Bloesemremedies bij dieren

Dieren die Chicory kunnen gebruiken, zijn meestal heel lief en aanhankelijk. Ze volgen je overal en wel zo dat je vaak over ze struikelt. Deze dieren claimen je en zijn jaloers. Ze zijn vaak ook bezitterig met voer en speelgoed. Ze zijn dol op aandacht en gezelschap. Zo niet, dan gaan ze blaffen of aan de deur krabben of plassen ze in huis of ze verzinnen iets anders om toch aandacht te krijgen.

Chicory in de natuur

Chicory is een winterharde, vaste plant van ongeveer 90 cm hoog, die graag groeit op grond met veel stenen en kiezels. Op braakliggende terreinen en in de berm. Het is en “kompasplant”, d.w.z. dat de bladeren steeds naar het noorden gericht worden. De plant heeft steeds een twee of die blauwe, stervormige bloemen, die gelijk verwelken, als je ze plukt. Ze bloeien van juli tot september.

Terug naar het overzicht met de 38 soorten Bach Bloesemremedies.

Meer weten over deze of andere Bach Bloesemremedies?

Ik help u graag! Vul hieronder uw gegevens in en ik neem spoedig contact met u op. Bellen mag natuurlijk ook: 06 55 56 38 72

    Het Leven In Balans slaat deze gegevens op voor een periode van max. 6 maanden of voor de duur van de behandeling van mijn verzoek.

    [/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][/vc_column][/vc_row]