Bach Rescue remedy

Rescue Remedy is een speciale combinatie

BACH RESCUE REMEDY bij stress en noodsituaties

Dr. Bach ontwikkelde begin vorige eeuw, naast de 38 Bach Bloesemremedies, ook een speciale combinatie.

Bach Rescue Remedy bestaat uit 5 Bach bloesemremedies. Dit zijn Star of Betlehem, Cherry Plum, Rock Rose, Clematis en Impatiens. Rescue druppels kunnen gebruikt worden bij stress en in noodsituaties. Het zijn 100% natuurlijke druppels. Het is de meest gebruikte en meest bekende Bach Bloesemremedie.

Fijn om altijd een flesje Rescue bij de hand te hebbenBach rescue druppels

Rescue druppels zijn rustgevend, geven troost, helpen bij angst, irritaties, zenuwen, paniek en stress.

Rescue remedy kalmeert en zorgt ervoor dat u de situatie weer onder controle krijgt. U kunt weer helderder denken.

Voor acute situaties

Bach Rescue druppels zijn een fijn hulpmiddel in acute situaties.

Bijvoorbeeld bij verdriet, shockverschijnselen en bewustzijnsverlies of als er een ongeluk gebeurd is. De Rescue druppels worden niet gebruikt i.p.v. een medische behandeling, maar kunnen van onschatbare waarde zijn, wanneer u in een noodsituatie op medische hulp wacht. Zowel slachtoffer als omstanders kunnen baat hebben bij Rescue remedy. Rescue kan voorkomen dat een slachtoffer in shock raakt en als het slachtofffer reeds in shock is, kan het evenwicht sneller hersteld worden.

Hoe gebruikt u Bach Rescue Remedy?

Bij flauwvallen kan een druppeltje puur op de lippen van de patiënt gebruikt worden.

U kunt ook 4 druppels in een klein glaasje water doen en net zo lang kleine slokjes nemen, tot u zich weer rustig voelt. Daarna met regelmatige tussenpozen blijven herhalen.

Natuurlijk kunnen Rescue druppels ook toegevoegd worden aan een 30 ml gebruikersflesje, al dan niet in combinatie met andere remedies.

Bach Rescue remedy bij spannende situaties

Hierbij kunt u denken aan het afleggen van een examen, een dokters- of tandartsbezoek, een behandeling of operatie in het ziekenhuis of als u wacht op belangrijk nieuws. Ook bij afrijden, kunnen de druppels de angst en zenuwen verminderen. Rescue remedy is ook een fijn hulpmiddel bij spreken in het openbaar of als u het toneel op gaat.

Rescue druppels geven moed en rust.

Rescue remedy bij stress in het dagelijks leven

Rescue druppels kunnen ook gebruikt worden in het dagelijks leven. Rescue remedie helpt tegen stress. Rescue druppels zorgen voor ontspanning en herstellen het emotionele evenwicht. Als u echter heel vaak Rescue remedy gebruikt, is het verstandiger om een flesje Bach Bloesemremedies op maat te laten samenstellen. Als consulente help ik u hierbij graag. Op de pagina over Bach Bloesemremedies leest u meer over de 38 verschillende soorten Bach Bloesemremedies.

Bach Rescue creme

Er is ook een Rescue creme. Deze creme kan gebruikt worden bij littekens, (brand)wonden, verstuikingen en plotseling opkomende huiduitslag.

Rescue remedy voor dieren

Natuurlijk kunnen Rescue druppels en Rescue creme ook voor dieren gebruikt worden.

In acute- en stressvolle situaties, zoals bij een dierenartsbezoek, bij shock of een ander spannend moment, kunnen Rescue druppels een belangrijke hulp zijn.