Dr. Edward Bach

Bach Bloesemtherapie

OVER DR. EDWARD BACH EN ZIJN CARRIÈRE

Dr. Edward Bach werd geboren in 1886 in Mosely, vlakbij Birmingham. Hij had een zwakke gezondheid, was heel intuïtief en had een grote liefde voor de natuur. Op 16-jarige leeftijd ging hij van school en werkte 3 jaar in de kopergieterij van zijn vader om zijn eigen medische opleiding te kunnen betalen.
In 1912 studeerde hij af aan het University College Hospital in Londen. Na een jaar of 2 gewerkt te hebben, bouwde hij een drukke praktijk op. Hij kwam al snel tot de conclusie, dat de persoonlijkheid en houding van de mens een belangrijke rol speelt bij het genezen van ziekte.

Hij zocht naar andere mogelijkheden binnen de geneeskunde en werd patholoog en bacterioloog en raakte geïnteresseerd in homeopathie. Hij combineerde zijn kennis en ontwikkelde 7 orale vaccins op basis van darmbacteriën. Deze worden nog steeds gebruikt.

 

Naast zijn praktijk bleef hij in zijn spaarzame vrije tijd  echter zoeken naar een eenvoudiger, milder en zuiverder geneeswijze. Tijdens een diner in 1928 kreeg hij een inzicht, terwijl hij zijn medegasten bekeek. Er zijn diverse, duidelijk te onderscheiden mensen en ieder type reageert op een bepaalde manier op ziekte. In de herfst van dat jaar bezocht hij Wales en kwam terug met 2 planten en bereidde de eerste 2 remedies. Hij schreef ze voor overeenkomstig de persoonlijkheid van de patiënten met directe en succesvolle resultaten.

In 1930 sloot hij zijn laboratorium en praktijk en vertrok opnieuw naar Wales om nog meer remedies te gaan zoeken.

Hij raakte er steeds meer van overtuigd dat het volgen van je ware roeping van essentieel belang is, voor zowel geestelijke en lichamelijke gezondheid. Ziekte is het gevolg van het niet in overeenstemming leven met ons spirituele doel. Hij schreef hier het boekje “Heal Thyself” over dat in 1931 werd uitgegeven en al vele malen is herdrukt.

In 1934 verhuisde hij naar Mount Vernon, waar nu nog steeds het Dr. Edward Bach Centre is gevestigd.

Hier behandelde hij patiënten, schreef artikelen, gaf lezingen en bleef naar nieuwe remedies zoeken.

Helaas was zijn gezondheid zwak en duurde het nog even voor hij de planten vond, die zijn symptomen konden verlichten.

Uiteindelijk waren er 38 remedies en de Rescue Remedy. Hiermee kunnen alle aspecten van de menselijke natuur  en daarmee alle negatieve gemoedstoestanden die aan ziekte te grondslag liggen, behandeld worden.

Hij leidde vrienden en collega’s op, om zijn werk voort te zetten volgens zijn principes. Zuiver, eenvoudig en volledig. Dit gebeurt tot op de dag van vandaag.

Eind november 1936 overleed hij tevreden in zijn slaap. Zijn missie was voltooid!