Mijn bezoek aan het Bach Centre

Ooit hoopte ik een bezoek te kunnen brengen aan het Bach Centre in Engeland.

Deze zomer ging deze wens in vervulling. Op een regenachtige dag tijdens onze vakantie in Zuid-Engeland, was het dan zover. Na zo’n 2 uur rijden vanaf onze cottage, kwamen we aan in het dorpje Sotwell. Na even zoeken, herkende ik het huis met het bord ‘Mount Vernon’.

Hoe bijzonder is het, om er dan echt te zijn. Hier ligt de oorsprong van de Bach Bloesemremedies. Hier woonde dokter Bach en had hij zijn praktijk. In deze omgeving zijn de bloemen te vinden, waarmee de remedies bereid worden. Het huis is nog steeds in de oude staat. Het voelt alsof je het begin van de vorige eeuw instapt. Iedereen kan zo binnen lopen. Er zijn allerlei spullen van Dr. Bach, van meubels tot oude flesjes met remedies.

Rondom het huis ligt een tuin vol wilde bloemen. Veel bloesems worden nog steeds gebruikt voor de originele Bach Bloesemtincturen. Omdat de remedies in 60 landen gebruikt worden, is er inmiddels een samenwerking met Nelson Company. Wel houden de medewerkers van het Bach Centre een oogje in het zeil, zodat alles uitgevoerd wordt, volgens de methode en het gedachtengoed van Dr. Bach.

Achterin de tuin is het cursuscentrum, om scholing te kunnen geven over de Bach Bloesemremedies. Dit betreft niveau 1-2-3 voor mens en dier.

In het oude keukentje van Dr. Bach is een klein winkeltje voor bezoekers. Na wat kleine dingetjes en 2 Engelse boeken over de remedies gekocht te hebben, liepen we nog een rondje door het dorpje. We sloten ons bezoek af met een gezellige lunch in de ‘Red Lion’, de pub waar Dr. Bach zo vaak en graag kwam.

Het was ontzettend leuk om even terug in de tijd te zijn, daar waar de oorsprong ligt van dit mooie, eenvoudige systeem om mens en dier in balans te brengen.

Stamkroeg Dokter Bach