Een fijn hondenleven zonder angst

Floris was een witte middenslag keeshond. Hij was ongeveer 2 jaar oud, toen hij bij ons kwam wonen. Doordat hij zo’n beetje zijn hele leven in het dierenasiel had doorgebracht, was dit nog niet zo eenvoudig.

Hij was niet zindelijk, erg angstig en kende de wereld om hem heen niet. Hij was niet gewend om aan een riem te lopen en had geen idee hoe een “normaal” hondenleven er uit zou zien.

Met heel veel geduld en Bach Bloesemremedies is het stukje bij beetje gelukt om Floris te laten wennen aan allerlei nieuwe dingen.

Remedies als WALNUT (i.v.m. verandering van omstandigheden), STAR OF BETLEHEM (verwerken van trauma en het opheffen van blokkades), MIMULUS (bij benoembare angsten) en ROCK ROSE (bij plotselinge angst en paniek), waren hierbij van grote waarde.

De remedies verzachtten de omstandigheden en haalden de scherpe kantjes eraf. Hierdoor stond Floris weer open voor nieuwe leermomenten.

Uiteindelijk kon Floris weer genieten. Heerlijk los rondrennen in de Biesbosch, lekker eigenwijs  zijn en ’s avonds relaxen bij de baas op de bank.

Helaas is Floris begin 2016, op ongeveer 10-jarige leeftijd overleden aan een hersenaandoening. Een verdrietig moment, maar wij zijn blij dat we hem met behulp van de Bach Bloesemremedies, toch een heel goed leven hebben kunnen geven. Iets wat anders heel moeilijk zou zijn geweest.

Irma Hofland