Van pup tot volwassen hond

Nadat Floris en Tommy (zie eerdere ervaringen) overleden zijn, besloten we een pup te nemen, een grote, witte keeshond.

Een heerlijk wollig beertje was het, toen we hem na lang wachten, eindelijk op mochten halen. Inmiddels is hij uitgegroeid tot een fijne hond, maar dit heeft heel wat moeite gekost. Het was een enorm dominante, energieke pup. Het was duidelijk de alfa-pup van het nest.

Hij zag eruit om te knuffelen, maar dit was niet echt aan de orde. Hij was erg bijterig en fel. Ook hier zijn de Bach Bloesemremedies van onschatbare waarde gebleken.

Door een hele goede begeleiding en training is het een leuke hond geworden.

Natuurlijk blijft het belangrijk zijn energie in goede banen te leiden. Maar de druppels hebben ervoor gezorgd dat hij een stuk relaxter is geworden en dat de scherpe kantjes er zeker af zijn. Hij is veel minder dominant en staat open om te leren.

Nadat hij een keer opgejaagd was door 2 border collies, begon hij angstig te worden voor zwart-witte honden en rende er dan in paniek vandoor. Door hem remedies te geven tegen angst en trauma en door hem goed te begeleiden, hebben we dit op kunnen lossen.

Na een andere vervelende ervaring, met een grote hond, begon hij uit voorzorg tegen iedere hond te blaffen. Ook hierbij is het heel fijn, om te zien, dat de Bach bloesemremedies hun werk gedaan hebben.

Vooral in het eerste jaar van pup tot volwassen hond, is het zo fijn, een en ander te kunnen bijsturen of te verzachten met de Bach bloesemremedies. Het geeft een goede basis en dus een grote kans op een mooi- en gelukkig leven!

Irma Hofland