Help, mijn hond of kat is bang voor vuurwerk

Help uw dier tegen angst voor vuurwerk of onweer

Vuurwerkangst bij katten en honden

Veel honden en katten zijn bang voor vuurwerk en onweer. Bach Bloesems kunnen helpen deze angst onder controle te houden. De scherpe kantjes gaan er vanaf. Het dier ervaart minder angst en stress en is daardoor beter te trainen.

Trainen kan bijvoorbeeld met een vuurwerk-CD. Het is wel belangrijk hier op tijd mee te beginnen, zodat de training rustig opgebouwd kan worden.

Wat helpt nog meer bij vuurwerkangst bij dieren?

Ramen en gordijnen sluiten, de radio aanzetten en evt. het dier afleiden met speelgoed of iets lekkers.

Er bestaan verdampers voor in het stopcontact. Feliway voor de kat en Adaptil voor de hond. Deze verdampers werken rustgevend en verminderen stress.

Laat een hond nooit alleen. Straf de hond nooit. Negeren heeft ook weinig zin. Geef de hond vertrouwen en leiding. Laat de hond of kat, als het daar behoefte aan heeft, lekker tegen u aanliggen of laat het dier zelf een schuilplaats zoeken, zoals bijvoorbeeld onder de bank of in een kast. Zet evt. de kattenbak in de buurt.

Het is belangrijk katten binnen te houden en honden ruim van te voren, uit te laten in een rustige omgeving. Ga niet naar buiten rond de jaarwisseling. Het is verstandig de hond aan de lijn te houden, check ook voor de zekerheid of de halsband niet te los zit. Mocht het dier toch ontsnappen, dan is het fijn als het dier gechipt is, zodat het dier gemakkelijker kan worden teruggevonden.

Medicatie bij vuurwerkangst

Gebruik geen Vetranquil. Dit middel werd vroeger vaak voorgeschreven. Het dier lijkt aan de buitenkant heel rustig, maar wordt in werkelijkheid gevoeliger voor geluiden. Maar doordat de spieren verslappen, kan het dier niet wegkruipen of aangeven, hoe bang het is.

In overleg met uw dierenarts is het evt. mogelijk om medicatie te geven.

Echter aan bijna alle reguliere medicijnen, zijn risico’s verbonden. Het is dus belangrijk uw dier vooraf goed te laten checken door de dierenarts.

Een Bachbloesemmix op maat

Bach bloesems zijn geheel natuurlijk, gemakkelijk in te nemen en hebben geen bijwerkingen. Bach Bloesemremedies kunnen ook evt. naast reguliere medicatie gegeven worden.

Om de Bach Bloesemremedies goed hun werk te laten doen, is het belangrijk om op tijd te beginnen. Liefst enkele weken of langer van te voren. De dosering is 4 tot 6 keer per dag 4 druppels, maar de Bach bloesems kunnen als het nodig is, vaker gegeven worden.

Natuurlijk kunt u Rescue-druppels gebruiken. Dit is een door dr. Bach samengestelde Bach Bloesemmix, die gebruikt wordt in acute- en stressvolle situaties. Maar het is verstandiger een Bach Bloesemmix op maat te geven.

Ik help u graag bij het samenstellen van de juiste Bach Bloesemmix. Uw dier kan bij een “flesje op maat” veel meer profiteren van de rustgevende werking van de Bach Bloesemremedies.

Voorkomen van vuurwerkangst

Het allermooiste is om vuurwerkangst te voorkomen. Aan het einde van het jaar worden veel lezingen gegeven door dierenartsenpraktijken en hondenscholen, over dit onderwerp. Zij kunnen u adviseren, hoe u het beste om kunt gaan met honden en katten, die bang zijn voor vuurwerk.

Als dieren al een slechte ervaring hebben opgedaan met vuurwerk of onweer, is het belangrijk het dier te laten behandelen. Dit om te voorkomen dat het erger wordt.

Bach bloesems zijn ook een goed hulpmiddel, als er al een slechte ervaring is opgedaan met vuurwerk of onweer. Er kunnen remedies gebruikt worden tegen trauma, angst, paniek en schrik, zodat het dier rustiger wordt en weer open kan staan om te leren. Met een goede begeleiding en training is het dan mogelijk om het dier beter te leren omgaan met onweer en vuurwerk. De Bach Bloesemremedies zorgen ervoor, dat de slechte ervaring verwerkt kan worden en blokkades kunnen worden opgeheven.

Hoe kunt u zien dat uw hond bang is?

Bij honden zie je vaak de volgende signalen:

  • Onrust, nervositeit
  • Hijgen
  • Trillen
  • Tongelen
  • Wegkruipen
  • Niet willen eten
  • Blaffen
  • Geeuwen
  • Oren plat

Angst bij katten

Katten vluchten of verstoppen zich meestal. Verder komt bij katten onzindelijkheid onder invloed van stress en angst, vaak voor.

Meer informatie over Bach Bloesems bij vuurwerkangst?

Wilt u naar aanleiding van dit artikel, meer weten over het gebruik van Bach Bloesemremedies. Dan kunt u mij een berichtje sturen via het contactformulier op deze website. Bellen mag natuurlijk ook. Ik geef u graag advies over de Bach Bloesems die voor uw dier het meest van toepassing zijn.